Філія ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

Чи існує мода на страви?

Чи існує мода на страви?

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара.  Як стати майстрами своєї справи, які страви нині мають попит та чому молоді полтавці обирають професію кухаря?– відповіді шукали мої колеги.

Голос: Улюблені борщ, суп, а взагалі експериментувати люблю.

Голос: Я готував супи макарони, для бабусі готував картоплю по – селянському.

Голос: Сьогодні я готую яблука запечені з сухофруктами в сметані.

Вони не тільки люблять, а й навчаються готувати всі ці страви. Першокурсники освоюють професію кухаря, а четвертокурсники вивчають кулінарні секрети. Теорія та практика через день. Готувати  Данило почав  ще в школі.  Мріє відкрити власний ресторан. Про свої перші страви згадує з усмішкою.

Данило Шевченко, учень ВПУ ім. А.О. Чепіги: Однажди я спалив картоплю, потім місяць не готував, отримав погану оцінку батька, засмутився, але потім почав знову.

Приготувати звичайний салат  справа не хитра, говорить майстер Володимир Черниш.  Карвінг - мистецтво  художнього різьблення овочів - це вже вищий пілотаж.

Щоразу майстри освоюють зі своїми учнями щось нове. Рецепт - це тільки рекомендація,  говорить майстер Ніна Бондарук. Тож не варто сліпо йти за ним. Кухня любить експеримент.

Ніна Бондарук, майстер ВПУ ім. А.О. Чепіги: Солоне з солодким. От наприклад солона страва і солодкий соус. Приготування солоних овочів у солодкому фритюрі.

Святкування Міжнародного дня кухара і кулінара  започаткували в 2004 році.