Філія ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»
Автор сюжету:
Юлія Кравець
Юлія Кравець

У Полтаві обирали найсмачнішу та найоригінальнішу паску

У Полтаві обирали найсмачнішу та найоригінальнішу паску

Паски, тістечка та медові пряники  привезли з Миргорода. Виготовлюють їх за традиційною технологією.Вікторія Нечупієнко: Виставляється опара, яка стоїть 4 години. Потім його вимішують і додають ще сировину. А цю великодню  випічку, яка має ось такий дизайн,   виготовляють  на замовлення. Тому вона  й дорожча. Солодкий храм майстри приготували  для виставки.

Ніна Устілка: Виготовляємо на маслі, входить безе, дитячі кульки. Щорічну дегустацію пасок влаштувало підприємство "Полтавастандартметрологія". 10 підприємств області представили  більше двох десятків виробів. Обирали паску за такими  критеріями: Стан м’якушу будемо визначати, на пористість,смакові властивості визначатимемо, запах і потім виставлятимемо загальну оцінку. Звичайди гутація така.

За словами Наталії Олійник, нині місцеві  виробники виготовляють органічний великодній хліб без поліпшувачів. Конкурс «Полтавський Великдень» в обласному центрі проводять в Одинадцяте.