Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

Костя Грубич назвав Полтавщину «пузом країни»

Костя Грубич назвав Полтавщину «пузом країни»

«Смачна країна» і смачна Полтавщина у ній. Уродженець Полтави, відомий телеведучий і журналіст Костянтин Грубич повернувся додому, щоб презентувати свою кулінарну книгу про гастрономічні вподобання українців. До «Смачної країни» увійшли і полтавські рецепти родичів Грубича. Тож чому він вважає торт «Наполеон» полтавським, дивіться у наступному сюжеті.

300 сторінок кулінарних рецептів автор видання порівнює з двома кілограмами сала.

Щоб зробити «вугільну каву», «гартовану юшку» чи «цілющі голубці», Костя Грубич обїздив усю країну, досліджував гастрономічні особливості найвіддаленіших куточків. У його книзі зібрані фірмові рецепти від знаних українських ­кухарів і чимало забутих традиційних страв, які їли протягом століть... Найпростіше Грубичу було зібрати полтавські рецепти.

Автор книги не вважає себе великим кухарем, більше дослідник і журналіст. Навіть пише докторську дисертацію, щоб дослідити як реагують на різні кулінарні шоу жителі українських областей.

Рідну область він вважає «пузом країни», тож поговорити з полтавцями Грубичу було про що, навіть із кулінарами-початківцями.

Унікальне видання коштує 195 гривень. Але ті, хто вже мав змогу перегорнути сторінки «Смачної країни» певні, вона того варта.

Від теорії до практики перейшов Костянтин Грубич у полтавському університеті економіки і торгівлі, щоб разом із студентами приготувати фірмові страви. А в суботу на майстер-класі покаже, як фарширувати  гарбузи за рецептом харківського етнографа.