Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

Костянтин Грубич показав полтавцям, як фарширувати гарбузи

Костянтин Грубич показав полтавцям, як фарширувати гарбузи

На перше і на десерт – фаршировані слобожанські гарбузи. Для раціону ж душі – невимушена розмова. Відомий тележурналіст Костянтин Грубич спробував себе у ролі письменника. А у рамках презентації своєї книги «Смачна країна» у Полтаві провів для земляків кулінарний майстер-клас. Знається на гарбузових стравах тепер і Віра Чиж.

Гортати  книгу Грубича – це як гризти  смаколик, мандруючи Україною. Усе в ній  збалансовано і виважено до грама. Окрім оригінальних шедеврів народної кулінарії киплять на її сторінках  авторські селфі з усіх областей.

Ані гурманом, ані кулінаром-професіоналом Костянтин Грубич називати себе відмовляється, говорить, що радше тут делетант. Одначе готувати любить. Кулінарія для нього - то мистецтво і релакс для душі( переконує навіть поза камерою).  Приправивши власні кулінарні дослідження прянощами гумору і соусом фактажу, Грубич заходився передавати набуте полтавцям. Фарширували гарбузи м’ясом  і яблуками усі охочі.

Грубич дає поради, як обирати гарбузи.

А ділі видаляє з гарбуза середину. Нарізає цибулю і м’ясо   для солоної начинки, яблука - для солодкої.

Фарширує гарбузи, запікає. Сам і подає.

Повну версію гарбузового майстер-класу дивіться у програмі «Ранок на «Лтаві».