Учасник кулінарних шоу Тимофій Гаєвий показав полтавцям, як вражати жінок навесні

Учасник кулінарних шоу Тимофій Гаєвий показав полтавцям, як вражати жінок навесні

Найголовніший інгредієнт смачної страви – хороший настрій, - переконаний Тимофій Гаєвий. В обласній бібліотеці імені Котляревського відомий  полтавський шеф-кухар та учасник телевізійних шоу вчив містян як готувати салат «Цезар»,  карпачо з м’яса страуса та помідори з бринзою. Кулінарний майстер-клас бачили і наші журналісти.

Гарний настрій, трішки хисту і терпіння – головні складові смачної страви, - впевнений шеф-кухар Тимофій Гаєвий. Каже, готувати навчився ще зі студентських років, тепер без кухні не уявляє життя. Своїм прикладом показує: майстерність приходить із досвідом.

Кулінарними хитрощами Тимофій ділитися не звик. Однак для земляків зробив виняток: учив готувати всім відомий салат «Цезар», карпачо з м’яса страуса та салат із пряним лососем.

Тимофій ГАЄВИЙ: Наш салат готов. Осталось полить соусом. Соус состоит из лимонного сока, меда, оливкого масла.

На весняні свята замість кави в постіль Тимофій радить здивувати жінок  легким салатом. Головне, каже, не переїдати і вечеряти за чотири години до сну.

Тимофій ГАЄВИЙ: Подбирать калорийность, не перегружать себя. Допустим зимой мы расходуем калории на обогрев свого тела, болем плотная пища, а летом я бы рекомендовал сыры, салаты, немнорго построй телятинки.

Готувати вдома – це традиційний жіночий обов’язок.  Хоча, Тимофій вважає, що хороші шеф-кухарі все-таки виходять із чоловіків. Зате жінки стають непоганими кондитерами.

Тимофій ГАЄВИЙ: Кулинария требует вдохновения, какого-то умения, настроения, а щепетильность – кондитеры. Мужчина никогда не будет взвешивать 18 г сахара, чтоб положить в какой-то крем, а кондидеры – строгая программа.

Учнями майстер-класу стали читачі бібліотеки та студенти одного з полтавських вишів.