Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

Учасник кулінарних шоу Тимофій Гаєвий показав полтавцям, як вражати жінок навесні

Учасник кулінарних шоу Тимофій Гаєвий показав полтавцям, як вражати жінок навесні

Найголовніший інгредієнт смачної страви – хороший настрій, - переконаний Тимофій Гаєвий. В обласній бібліотеці імені Котляревського відомий  полтавський шеф-кухар та учасник телевізійних шоу вчив містян як готувати салат «Цезар»,  карпачо з м’яса страуса та помідори з бринзою. Кулінарний майстер-клас бачили і наші журналісти.

Гарний настрій, трішки хисту і терпіння – головні складові смачної страви, - впевнений шеф-кухар Тимофій Гаєвий. Каже, готувати навчився ще зі студентських років, тепер без кухні не уявляє життя. Своїм прикладом показує: майстерність приходить із досвідом.

Кулінарними хитрощами Тимофій ділитися не звик. Однак для земляків зробив виняток: учив готувати всім відомий салат «Цезар», карпачо з м’яса страуса та салат із пряним лососем.

Тимофій ГАЄВИЙ: Наш салат готов. Осталось полить соусом. Соус состоит из лимонного сока, меда, оливкого масла.

На весняні свята замість кави в постіль Тимофій радить здивувати жінок  легким салатом. Головне, каже, не переїдати і вечеряти за чотири години до сну.

Тимофій ГАЄВИЙ: Подбирать калорийность, не перегружать себя. Допустим зимой мы расходуем калории на обогрев свого тела, болем плотная пища, а летом я бы рекомендовал сыры, салаты, немнорго построй телятинки.

Готувати вдома – це традиційний жіночий обов’язок.  Хоча, Тимофій вважає, що хороші шеф-кухарі все-таки виходять із чоловіків. Зате жінки стають непоганими кондитерами.

Тимофій ГАЄВИЙ: Кулинария требует вдохновения, какого-то умения, настроения, а щепетильность – кондитеры. Мужчина никогда не будет взвешивать 18 г сахара, чтоб положить в какой-то крем, а кондидеры – строгая программа.

Учнями майстер-класу стали читачі бібліотеки та студенти одного з полтавських вишів.