Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

Працівники харчової промисловості відзначили професійне свято

Працівники харчової промисловості відзначили професійне свято

Від їхньої роботи залежить продовольче забезпечення країни. 16 жовтня працівники харчової промисловості відзначили своє професійне свято. Звідки з’явилося бажання в них присвятити себе цій справі, дізнавалися наші журналісти.

Пані Наталія працює у харчовій промисловості, а саме в молочній галузі,  майже 35 років. Каже, що ця справа близька їй з дитинства.

Наталія Рябека, начальник  лабораторії Новосанжарського молокозаводу: Мої батьки із самого початку працювали на Білицькому молочно-консервному комбінаті. Із самого дитинства молоко було ніби стихією. Дуже я любила розповіді про молоко, цікавилася цим. І мені здавалося, що я не можу піти другим шляхом, ніж стати молочником. І ніколи про це не пожаліла.

Олег Мельченко теж наслідував професії батьків. Працює в цукровій галузі -  допомагає вдосконалювати виробництво.

Олег Мельченко, начальник виробничо-технічного відділу Яреськівського цукрового заводу: Цукрова галузь не стоїть на місті, тому ми повинні  конкурувати. І тому ми також двигаємся вперед. Тобто ми встановлюємо нове обладнання, яке більш продуктивно працює, на яких ми маємо менші втрати по виробництву.

Світлана Червонкова у харчовій промисловості новачок. Вона за освітою бухгалтер, проте вирішила зайнятися хлібопекарством, бо вважає цю справу благородною.

Світлана Червонкова, власниця хлібопекарні: Це було питання таке важкувате , бо взагалі не мала уявлення про випічку. І ви знаєте, навчалися всяк методом. От ми попробували, у нас була рецептура, ми ж познаходили рецептуру. Нам допомагали технологи трошки.

Продукція харчової промисловості повинна бути не лише різноманітною, а й корисною.

Сергій Пономаренко, викладач Полтавської аграрної академії: Саме органічна продукція, на мою думку, повинна бути на столі кожного полтавця і українця, бо ми нація, які варті продукції здорової, в першу чергу.

До слова, в області діє близько восьмиста малих і великих підприємств харчової промисловості. На них задіяно близько 24-ох тисяч працівників. Карина Москаленко, Павло Лопатюк. Полтавські телевізійні новини.