Філія ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»
Автор сюжету:
Лілія Пархоменко
Лілія Пархоменко

Шість годин у Полтаві тривав міжнародний гастрономічний фестиваль

Шість годин у Полтаві тривав міжнародний гастрономічний фестиваль

На Івановій горі – полтавцям та гостям міста пропонують скуштувати національну їжу. Головна страва тут: Галушки! Продаємо пусті і з печінкою. Щоб галушки вийшли смачними, потрібно покласти кефір, ряжанку, яйця, борошно та дріжджі, каже Олександра Криворогова, учасниця фестивалю

Я приїхала із Чернігівської області, Десна, спеціально на фестиваль. Я не шкодую жодної хвилини, я вражена. Я чекаю галушки і чекаю куліш. Ще ні, але дочекаюся, каже Аліса Куценко, відвідувачка фестивалю. Поруч із наїдками – розваги. Це – фольклорний гурт із Кобеляк. Що таке створювати музику? Віддати всю душу. Інструментом, душею, руками, умом, усім, говорить Віктор Фесюра, учасник фестивалю

Стартував фестиваль опівдні. Розважалися на Соборному майдані – протягом шести годин.  Перший раз ми намагаємося зробити день, але сподіваємося що надалі це буде, можливо, і два дні. Бо багато бажаючих брати участь. Розпочинає наш фестиваль танцювальний колектив філармонії за участі канадійців. У нас грузини, китайці, вірмени, розповідає Лариса Семеняга, організаторка фестивалю

На одній із локацій – східна чайна церемонія. Тут – майстер-класи та ігри для дітей. А на сцені – виступи музичних та театральних колективів. На фестивалі зареєстрували учасників із прізвищем Галушка і вручили керамічні медалі.У пані Оксани це прізвище від чоловіка.   Воно пішло від козаків, тобто там ще із 15-17 століття. Одні вміли готувати кашу, другі – галушки, треті ще щось. І по тому, що вони вміли, так і пішло прізвище Галушка, каже Оксана Галушка, учасниця фестивалю 

Уперше із майстер-класами та ярмарком такий фестиваль провели понад 10 років тому. Цього разу він став міжнародним.