Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

Кореспондент ПТН спобувала себе в ролі бармена

Кореспондент ПТН спобувала себе в ролі бармена

Коктейльні майстри відзначають свято, адже шостого лютого – всесвітній день бармена. Наш журналіст також попрацював за барною стійкою. Чи реально за день навчитися цій справі та яким вийшов коктейль від журналіста?- дивіться далі.

Поєднати крем-соду та пиво. Для віртуозів за барною стійкою гастрономічних обмежень немає. Шостого лютого католики шанують святого Аманда – покровителя виноробів. Та у більшості країн цей день став професійним святом барменів. Сучасні бармени вміють не тільки швидко готувати коктейлі, а й перетворюють свою роботу на справжнє флейрінг-шоу.

Роман за освітою економіст. Проте барменом працює вже майже чотири роки. Свій перший коктейль запам'ятав надовго.

Рома: Первый коктейль мой был «Мохито». Самый стандартный, самый непростой наверное взапару. Но самый, наверно, вкусный, популярный.

Рома вважає, що бути барменом можна тільки якщо справа дійсно подобається. Адже комунікабельність – одна з основ роботи. Ази професії освоїв за півроку, проте і досі удосконалюється. Хлопець говорить, що ця спеціальність стає все популярнішою серед молоді.

Рома: В 12-м году начинал работать, все там как-то так смотрели – бармен, обслуживающий персонал. А потом курсы начинают открываться, я слышу в Полтаве есть курсы для барменов. И люди иногда обращаютсь за свои личные деньги мою помощь просят, то есть людям интересно.

У всесвітній день бармена я вирішила спробувати себе за барною стійкою. Мій перший коктейль – «Гінес крем-сода». У Ірландії його готують на день Святого Партріка 17-го березня. Рецепт Роману підказав клієнт-іноземець.

Тож традиційний напій ірландців складається з крем-соди, ванільного та імбирного сиропів. І нарешті додаємо родзинку коктейлю – ірландське пиво.

Варто сказати, що перед змішуванням, коктейль повинен постояти 120 секунд. Після чого змішуєм соду та пиво. Напій готовий!

До слова, серед барменів зустрічаються і представниці слабкої статі. Ірина у професії півроку. Розповідає, що дівчатам фізично працювати барменом важче ніж хлопцям, носити важкі кеги їй допомагають колеги.

Іра: Більш в крапних місьцях дівчат-барменів багато, а в нас тільки все розпочинається. Це ціково сомо по собі, така професія.

Дівчина вважає, що без веселої вдачі барменом ставати не варто.

Іра: Почуття гумору обов'язкове, спілкування з людьми звичайно, воно потрібне.