Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»

У Полтаві обирали найсмачнішу паску

У Полтаві обирали найсмачнішу паску

У Полтаві відбувся конкурс-дегустація пасок серед виробників хлібобулочних виробів. Захід традиційно уже 9 років поспіль приурочили до Великодня. Кращу пасхальну випічку обирали й наші журналісти Сергій Коломієць, Ольга Боцула та Олена Вахницька.

Солодкі та пишні великодні паски, кекси і писанки. Пані Вікторія показує продукцію Миргородського хлібозаводу. Говорить: на підприємстві мають власний рецепт святкової випічки. Головне, каже, готувати з любов'ю.

Вікторія Нечупієнко, начальник виробничо-технологічної лабораторії («Миргородський хлібозавод»):  Робимо на сухому молоці, але добавляємо багато яєць, цукру, маргарин і  родзинки у рецептурі. Зверху мажеться білком і посипається посилочкою.

Креативу миргородським хлібопекарям теж не позичати. Журі дивують оригінальним оформленням пасхальних яєць. Це не звичайні крашанки, а витвори мистецтва.

Вікторія Нечупієнко:  Курчатка такі. Це ручна робота. Їх поштучно виготовляли. Хлопчиків і дівчаток.

8 підприємств області представили 18 видів продукції. Кращих журі обирали в двох категоріях: масове виробництво і випічка на замовлення. Усі кулінари могли показати свої художні здібності - переможця визначали як за найкращим оформленням, так і за смаковими якостями.

Алла Миронова, генеральний директор  ДП «Полтавастандартметрологія»: Мета нашого заходу, щоб люди побачили, яку вони пасочку можуть купити, у якого виробника. З чого складається ця паска. Рецептуру ми не просимо, але інгредієнти. Які застосовуються ми знаємо

Отець Іван, секретар керуючого справами Полтавської Єпархії УПЦ КП: Паска, пасхальні випічки, хліби вони символізують спасителя.Цей захід важливий для розвитку духовності, розвитку традицій нашого народу

Дегустація проходила наосліп - журі не знали, продукцію якого підприємства їдять. Посмакувати могли і журналісти - як найбільш неупереджені судді.

Такої смакоти, зізнаюсь, я ще не куштувала. І допоки господині вирішують: приготувати вибагливу пасхальну випічку самостійно, або придбати вже готову продукцію від полтавських хлібопекарів, скажу, що у будь-якому випадку вони зроблять правильний вибір.

По завершенню конкурса всі учасники отримали подяки та грамоти.