Філія НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «ЛТАВА»
Автор сюжету:
Ольга Боцула
Ольга Боцула

У Пирятині крім сирів вироблятимуть і сухе молоко

У Пирятині крім сирів вироблятимуть і сухе молоко

На «Пирятинському сирзаводі» відкрили цех із виробництва сухого молока. Процес підготовки до відкриття цеху тривав півроку. Сухі молочні продукти постачатимуть до країн Азії та Африки. Завод оглянув голова Полтавської ОДА Валерій Головко та керівники районів у рамках виїзного засідання колегії. Новий цех бачили Богдан Казирід та Ольга Боцула.

Пані Валентина веде нашу знімальну групу коридорами цеху «Пирятинського сирзаводу». Працівники заводу уважно виконують свою роботу, на нас уваги не звертають. Завідуюча виробництвом показує як готується сир і розповідає.

Валентина Бартошак, завідуюча виробництвом АТ «Пирятинський сирзавод»:  Молоко після очистки, термічної обробки, нормалізації суміші надходить у сировиробники. Там вносяться всі необхідні компоненти, зазначені на упаковці і проходить процес сквашування.

 «Пирятинський сирзавод» в асортименті має більше 20-ти видів твердих сирів. Продукцію постачають в основному на вітчизняний ринок. А також до Казахстану та Молдови, говорить голова правління Пирятинського сирзаводу Володимир Бартошак.

Володимир Бартошак, голова правління АТ «Пирятинський сирзавод»: Пробуємо в інші країни СНД, крім Росії. Росія з 2014 року для нас закрита. Ці війни для нас почалися у 2014 році. Були причини, щоб нас на ринок не допустити.

А віднедавна на виробництві відкрили і новий цех з виробництва сухого молока та сухої молочної сироватки потужністю одна тонна готової продукції за годину. Цех обладнаний сушильною башнею із відповідними спеціальними ком­плек­туючи­ми. За словами  Володимира Бартошака, у новий проект інвестували 5  мільйонів гривень.

Володимир Бартошак, голова правління АТ «Пирятинський сирзавод»: Не було створено нових робочих місць, але зберегли всі наші кадри. Це дає нам змогу використовувати більш ефективно робочий час людей й обладнання. Ми збільшили продуктивність цеху молочної продукції на 30%.

На сирзаводі працює близько семисот людей. Сухі молочні продукти постачатимуть до країн Азії та Африки.